De endoscopische maagverkleining
Nieuw in Nederland en alleen bij ons

De Weight Doctors, het meest ervaren team voor minimaal invasieve behandelingen voor obesitas, biedt voor heel Nederland als enige experts alle belangrijke behandelingsmethodes voor endoscopische maagverkleiningen aan. Met het Weight Doctors maagballon programma of het revolutionaire Weight Doctors SLEEVE®, kunnen we specifiek inspelen op de individuele behoeften en doelen van onze patiënten terwijl we altijd vertrouwen op alle belangrijke voordelen van endoscopische maagverkleining ten opzichte van chirurgische ingrepen.

 

Bent u op zoek naar een oplossing op de lange termijn?
Met de Weight Doctors SLEEVE® is duurzaam gewichtsverlies gemakkelijker dan ooit tevoren. 

Tot nu toe werden medische ingrepen om de maaginhoud blijvend te verkleinen geassocieerd met hoge risico’s, ernstige bijwerkingen en zware beperkingen van de levenskwaliteit. Maar met de ontwikkeling van zeer effectieve technologieën zoals de pose®2 Endo-Sleeve (Primary Obesity Surgery Endoluminal), behoort deze opvatting tot het verleden. Onze exclusieve Weight Doctors SLEEVE® combineert deze technologieën met de expertise en kennis van de meest ervaren medische specialisten op het gebied van minimaal invasieve obesitasbehandelingen.  

Weight Doctors SLEEVE® is een programma dat niet alleen zeer effectief is, maar ook zo weinig mogelijk impact op het lichaam wil hebben. Daarmee is het een van de zogenaamde “minimaal invasieve behandelingen” en de enige onder hen die alle belangrijke medische procedures omvat voor een blijvende verkleining van de maaginhoud. 

Het bijzondere van Weight Doctors SLEEVE® is dat de procedure een dubbele werking heeft waardoor een duurzaam gewichtsverlies dat op een zo natuurlijk mogelijke manier wordt bereikt. Als eerste wordt aan de grote, sterk gewelfde buitenkant van de maag op specifieke plekken de maagwand aangespannen waardoor de maaginhoud sterk wordt verkleind. Hierdoor kan de voedselinname aanzienlijk worden verkleind en wordt ook het hongergevoel sneller gestild. Ten tweede vernauwt de Weight Doctors SLEEVE® ook de maaguitgang . Dit zorgt voor een sneller en langduriger gevoel van verzadiging. De maag houdt het voedsel dus langer vast, verteert het beter en geeft de signalen van eetlust met vertraging door aan de hersenen. 

De technologieën die gebruikt worden voor de Weight Doctors SLEEVE® bieden spectaculaire resultaten. Dit kan alleen als ze worden correct en vooral veilig worden toegepast door een ervaren specialist in viscerale chirurgie. Daarom is het bij Weight Doctors extra belangrijk dat al onze specialisten intensief geschoold zijn in onze behandelingsfilosofie. Op deze manier kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat al onze behandelingen binnen de Weight Doctors SLEEVE® op elkaar voortbouwen en op een modulaire manier worden toegepast. Dit biedt het voordeel dat we de maagverkleining in een later stadium kunnen bijstellen en beter onder controle kunnen houden. 

Alle endoscopische technologieën voor de Weight Doctors SLEEVE® maken gebruik van een zeer gespecialiseerde, voor eenmalig gebruik bestemde endoscoop, de IOP. Daarna wordt de maagwand met precisie-instrumenten geprepareerd. Bij de pose®2 Endo-Sleeve wordt de maag op de belangrijkste punten, rij na rij, selectief geplooid met behulp van punctuele anker- en draadtechniek, de zogenaamde Snowshoe-techniek. Met de nikkelvrije OverStich SX technologie worden de draden in de lengte in een Z-vorm langs de buik gelegd, van onder naar boven. Het horizontale en verticale effect van alle draden samen leidt tot een permanente maagverkleining tot wel 75%. 

Sinds 2017 behandelt het team van Weight Doctors patiënten uiterst succesvol met behulp van de pose®-technologie, de pose®2 Endo-Sleeve en de nikkelvrije OverStich SX-technologie. Sinds 2021 biedt Weight Doctors zelfs de LSG-technologie aan als onderdeel van de gastric sleeve procedure. Dit maakt Weight Doctors tot de enige aanbieder in heel Duitsland die het volledige gamma van de beste en meest duurzame procedures voor een milde en effectieve permanente maagverkleining kan aanbieden. Dankzij onze innovatieve en complicatieloze behandelingsfilosofie hebben wij al meer dan 1.000 gelukkige patiënten kunnen helpen hun “feel-good” gewicht te bereiken. 

WAAROM EEN MAAGVERKLEINING?

 

Voordeel #1
Een maagverkleining werkt 24/7, 365 dagen in het jaar en reguleert permanent uw gevoel van honger en verzadiging. U heeft dus geen last meer van onbedwingbare trek.

Voordeel #2
Dankzij de minimaal invasieve methode laat een maagverkleining door de Weight Doctors geen uiterlijke sporen na op uw lichaam.

Voordeel #3
Uiterst korte herstelperiode: al na een lang weekend kunt u zowel thuis als op uw werk weer volledig meedraaien.

Voordeel #4
De maagverkleiningen die wij uitvoeren zijn niet belastend. Het is bovendien heel fijn dat de risico’s te overzien zijn en er geen blijvende bijwerkingen zijn bij een voorspoedig verloop.

ALLES OP EEN RIJTJE

Duur van de ingreep:

15-90 minuten

Soort narcose:

semi-bewuste sedatie of algehele narcose

Verblijf:

ambulant

Pijn:

weinig

Littekens:

geen

Herstel:

3 tot 4 dagen

Tijdsduur effectiviteit:

4 maanden tot levenslang

Kosten:

vanaf €50 per maand*

U wil een methode die omkeerbaar is?
Een onzichtbare coach die u ondersteunt terwijl u afvalt en die u op uw grenzen wijst tijdens het eten?

Bekijk in dat geval de mogelijkheden van een behandeling met een maagballon. De maagballon is een niet-operatieve, endoscopische ingreep als behandeling van overgewicht en obesitas. In tegenstelling tot andere methodes op het gebied van operatieve ingrepen bij obesitas, valt de maagballonmethode op doordat er geen operatiewonden of littekens ontstaan door de ingreep.

U krijgt een roesje en vervolgens wordt de maagballon tijdens een eenvoudige maagspiegeling via de slokdarm in de maag ingebracht en aansluitend met een blauwgekleurde zoutoplossing gevuld. Door het plaatsen van de ballon verliest de maag 25 tot 30% van zijn volume. Hierdoor blijft er nog maar weinig ruimte voor voedsel. Een patiënt kan na de ingreep dus alleen nog maar kleine maaltijden nuttigen en voelt zich duidelijk langer verzadigd.

Afhankelijk van het type, blijft de maagballon blijft 6 tot 12 maanden in het lichaam en wordt daarna tijdens een eenvoudige maagspiegeling weer verwijderd. Als een langere therapie gewenst is, kan er bijvoorbeeld ook een maagballon worden gebruikt die qua volume kan worden aangepast. Hierdoor kan de effectiviteit van de therapie gedurende het hele tijdsverloop in stand worden gehouden of zelfs verhoogd.

Minimaal invasieve behandelingen bij overgewicht:
veel voordelen zonder veel risico’s en bijwerkingen

De voordelen ten opzichte van andere chirurgische behandelingen om overgewicht en obesitas tegen te gaan liggen daarbij voor de hand. De voornaamste voordelen zijn:

  1. Er is geen operatieve ingreep nodig, zodat de medische risico’s beperkt blijven. Verder zorgt de tijdelijke aard van de ingreep ervoor dat de maag te allen tijde weer in zijn oorspronkelijke toestand kan worden teruggebracht
  2. De behandeling vindt plaats zonder medicatie zodat er zich dus ook geen ongewenste bijwerkingen kunnen voordoen
  3. Door de fysieke verkleining van de maag begint de patiënt meteen al van de eerste dag gewicht te verliezen.

Met name bij een obesitasbehandeling spelen de vakkennis en ervaring van het behandelende team, de routine van de kliniek en de vakkennis van de medisch specialist een grote rol.

Vertrouw daarom op het deskundige team van de Weight Doctors dat al vele jaren ervaring heeft met gespecialiseerde topbehandelingen en dat zowel hoge medische als hygiënische veiligheidsstandaards aanhoudt.

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.


PROF. DR. JAN WILLEM GREVE

‘De pose®2 ENDO-SLEEVE-methode maakt definitief een eind aan alle vooroordelen tegen de minimaal invasieve behandeling van obesitas. Er is op dit moment geen beter alternatief voor een behoedzame, effectieve en tegelijkertijd permanente behandeling van ziekelijk overgewicht.’ 

Veelgestelde vragen

Weinig pijn en een snel herstel na de behandeling. Onze methodes laten geen operatiewonden of littekens achter. In de meeste gevallen kunt u nog op dezelfde dag weer naar huis.

Afhankelijk van het soort ingreep duurt een maagverkleining 20 tot 50 minuten. Uw verblijf bij de Weight Doctors op de dag van behandeling duurt van opname tot ontslag 2,5 tot 5 uur.

In bijna alle gevallen kan de ingreep ambulant worden uitgevoerd. Zonder overnachting dus. U mag daarom nog op dezelfde dag naar huis en kunt in uw eigen bed slapen. Op verzoek kunnen wij u echter ook opnemen voor een kort stationair verblijf met overnachting, gecombineerd met medische observatie en een professionele infuustherapie. Wij geven u graag meer informatie.

Onze procedures zijn geschikt voor patiënten met overgewicht of obesitas met een BMI vanaf ongeveer 27. In zeldzame gevallen kan hiervan ook naar beneden worden afgeweken als dat medisch verantwoord lijkt. Met behulp van onze Gastric Sleeve, in combinatie met onze LSG-technologie, kunnen we ook patiënten met een BMI boven de 60 zeer goed en effectief behandelen. In ieder geval moeten de patiënten de nodige motivatie hebben om hun levensstijl te willen veranderen en dus een verandering van levensstijl door te voeren die de werking en doelteffendheid van onze toegepaste methoden bevordert. 

De resultaten zijn afhankelijk van de gekozen methode en kunnen van geval tot geval sterk uiteenlopen. Ze zijn afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt en zijn persoonlijke inzet om zijn eet- en leefgewoonten op de lange termijn aan te passen. Maar het is zeer realistisch ervan uit te gaan dat patiënten door onze minimaal invasieve behandelingsmethodes al binnen 3 tot 4 maanden 15 tot 25 kg afvallen. Bij langdurigere therapieën van een jaar en meer, of in het geval van onze aanpasbare of permanente endoscopische maagverkleiningen kan er ook een duidelijk hoger gewichtsverlies worden bereikt.

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3331343876949139