BLIJVENDE MAAGVERKLEINING ZONDER OPERATIE

Met pose® is er voor het eerst een effectieve oplossing met een laag risico voor alle patiënten die professionele hulp nodig hebben om hun streefgewicht te bereiken.

Tegenwoordig wordt pose® bij Weight Doctors alleen nog gebruikt in zijn meer geavanceerde vorm, de pose®2 ENDO-SLEEVE technologie. Dit kan bij alle Weight Doctors SLEEVE® behandelingen tot een BMI van ongeveer 50, en in uitzonderlijke gevallen zelfs daarboven. Lees hier meer over de beste en meest zachte vorm van permanente maagverkleining: de Weight Doctors SLEEVE®. 

 

Het begin van de pose®-technologie: zo eenvoudig en zo effectief

Voor de wetenschappers en productontwikkelaars van het Amerikaanse bedrijf USgi Medical was er een belangrijk probleem te tackelen: voor veel mensen die aan zwaarlijvigheid lijden, betekent dit niet alleen een grote beperking van hun levenskwaliteit. In sommige gevallen lijden ook hun uiterlijk, geestelijke kracht en gezondheidstoestand er ernstig onder. En het probleem: medisch gezien kon dit probleem alleen worden aangepakt met een zeer riskante en langdurige aanpak. 

Het resultaat van vele jaren van uiterst complex onderzoek was de pose®-technologie (afkorting van “Primary Obesity Surgery Endoluminal”). Voor het eerst was er een medische technologie ontwikkeld waar mee een blijvende maagverkleining kon worden vervaardigd die de getroffen personen in staat stelde een gezond en klachtenvrij leven te leiden zonder grote complicaties en zonder beperking van hun levenskwaliteit. 

 

Overgewicht met 30-40% verminderen!

Deze innovatieve toepassing werd al snel de zachtste procedure in de minimaal invasieve bariatrische chirurgie. Minimaal invasief betekent “zo weinig mogelijk impact hebben op de integriteit van het lichaam”, d.w.z. zonder grote sporen na te laten bij de patiënt. 

In tegenstelling tot andere chirurgische alternatieven kon de pose®-technologie poliklinisch worden uitgevoerd zonder ziekenhuisopname en konden patiënten hun dagelijkse leven bijna gelijk weer oppakken. De kansen om aanzienlijk en blijvend gewicht te verliezen waren ook uitstekend met pose®. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het overgewicht binnen slechts 2 jaar met gemiddeld 30 tot 40 procent kan worden verminderd. 

Vandaag de dag wordt de pose® technologie continu verder ontwikkeld door Weight Doctors. De nieuwste generatie, de pose®2 ENDO-SLEEVE technologie, wordt gebruikt in de Weight Doctors SLEEVE® procedures. Uw contactpersoon bij de Weight Doctors zal u helpen bij het vinden van de juiste procedure voor u en begeleidt u bij het mogelijk maken van de verandering naar een gezondere en duurzame levensstijl door middel van een aangepast voedings- en bewegingsplan. 

WAAROM DEZE METHODE ZO GOED HELPT BIJ OBESITAS

Voordeel #1
De duur van uw maagverkleining met pose® is onbegrensd. Dat leidt tot een langdurige en grotere controle van het hongergevoel.

Voordeel #2
Nog nooit was een obesitasingreep zo eenvoudig: Uw behandeling is minimaal invasief en laat geen littekens achter.

Voordeel #3
Nog nooit was een obesitasingreep zo aangenaam. Al na een paar dagen bent u weer topfit. U merkt er als het ware niets van.

Voordeel #4
pose® wordt uitstekend verdragen, de risico’s van de behandeling zijn in vergelijking met de klassieke operatieve methode voor obesitas uiterst gering.

ALLES OP EEN RIJTJE

Duur van de ingreep:

ca. 45 minuten

Soort narcose:

Volledige narcose

Verblijf:

ambulant

Pijn:

geen

Littekens:

geen

Herstel:

3 tot 4 dagen

Tijdsduur effectiviteit:

permanent

Kosten:

vanaf 182€ per maand*

Zo behoedzaam als een gastroscopie en zo effectief als een operatieve ingreep

De pose®-technologie verbindt het voordeel van het blijvende effect van een chirurgische ingreep met de voordelen van een eenvoudige gastroscopie. Bij de maagverkleining zonder operatie ontstaan er geen operatiewonden of littekens waardoor de patiënt na de ingreep al na een lang weekend weer fit is en zowel op het werk als in het gezin zijn dagelijkse routine kan volgen. De geavanceerde generatie van de pose®-technologie is zo mild dat de procedure zelfs volledig onopgemerkt kan blijven by de familie, vrienden en collega’s van de meeste patiënten. 

Het verloop van de pose®-technologie en werkwijze

De ingreep wordt endoscopisch via de slokdarm in de maag zelf uitgevoerd. Bij de ingreep worden eerst ankertjes in de binnenwand van de maag geprikt. Als de ankertjes stevig vast zitten, volgt de tweede stap. Ze worden met speciale hechtingen met elkaar verbonden waardoor de maag wordt samengetrokken. Afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de patiënt, het uitgangsgewicht en de omvang van de maag brengen onze medische specialisten tussen 10 en 16 ankertjes aan om zo de maag samen te trekken en te verkleinen.

Het maagvolume wordt door de pose®-technologie op een manier verkleind dat de ingreep op twee plaatsen effect heeft:

1) Voedsel wordt duidelijk langzamer opgenomen en het gevoel van verzadiging wordt eerder bereikt door de doelgerichte verkleining van het maagvolume in het bovenste deel van de maag bij de maagingang.

2) Het verzadigingsgevoel houdt langer aan en u krijgt pas veel later weer trek omdat ook de maaguitgang wordt behandeld.

In tegenstelling tot de eerste pose® technologie, vermindert de technologie die nu bij Weight Doctors wordt gebruikt niet langer alleen de maagingang. In plaats daarvan wordt de maag over de gehele lengte verkleind, waardoor een aanzienlijk groter effect van maagverkleining kan worden bereikt (tot 75% bij Weight Doctors). Met deze speciale eigenschap kunnen onze patiënten aanzienlijk hogere gewichtsverliesdoelen bereiken. Ontdek hier alle mogelijkheden met de Weight Doctors SLEEVE®, het Weight Doctors exclusieve programma voor een permanente maagverkleining. 

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.


PROF. DR. JAN WILLEM GREVE

“De pose®-technologie biedt alle sterke punten van de minimaal invasieve chirurgie, maar zonder de deels ernstige nadelen van andere chirurgische ingrepen bij obesitas op de koop toe te moeten nemen.”

Veelgestelde vragen

Heel veilig. De ingreep is wereldwijd al meer dan tienduizendmaal uitgevoerd en is sindsdien het onderwerp van omvangrijke medische studies. In vergelijking met andere obesitasbehandelingen heeft deze methode tot nu toe zeer goede resultaten geboekt. Maar de pose® methode steekt vooral door twee aspecten boven andere behandelingen uit omdat hij duidelijk veiliger voor de patiënten is en de patiënten duidelijk minder ongemak oplevert na de behandeling omdat de bijwerkingen aanmerkelijk milder zijn.

De behandelende specialist brengt speciale miniatuurinstrumenten via de slokdarm in de maag en verkleint het maagvolume door met de instrumenten speciale plooien in de maag te maken. De maagplooien worden dan met heel kleine ankertjes bevestigd.

Deze procedure wordt zowel aan het bovenste als het onderste deel van de maag uitgevoerd. Medische studies tonen aan dat de plooivorming kan helpen dat er na het eten van een kleine hoeveelheid voedsel veel vroeger een gevoel van verzadiging optreedt, maar dat dit gevoel ook veel langer aanhoudt. Met andere woorden, het hongergevoel blijft langer weg.

Dat moet we samen bekijken. Daarom is een persoonlijk consult met een van onze obesitas specialisten ook zo belangrijk. Over het algemeen is de methode geschikt voor veel patiënten met veel overgewicht of patiënten die aan obesitas lijden en een BMI van meer dan 27 hebben.

Daarbij mag niet worden vergeten dat de behandeling alleen maar helpt wanneer u als patiënt bereid bent om uw levensstijl ook werkelijk permanent te veranderen.

Vergeleken met patiënten die conventioneel zijn behandeld, verliezen patiënten met een pose® behandeling duidelijk meer gewicht. In veel gevallen is dit tot 20% van het oorspronkelijke gewicht. Dat komt overeen met ongeveer 30-40% van het problematische overgewicht. Maar dit is natuurlijk ook altijd afhankelijk van de individuele uitgangspositie van de patiënt en zijn bereidheid om actief en met de nodige vastberadenheid mee te werken aan de behandeling.

Belangrijker dan de absolute getallen met betrekking tot het gewichtsverlies is hoe dan ook dat de methode het gevreesde jojo-effect kan voorkomen. Dit is na de meeste ‘succesvolle’ diëten de voornaamste oorzaak voor de snel terugkerende kilo’s. En dat risico kan met de pose® duidelijk worden verminderd.

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3331343876949139