De Allurion maagballon is een tijdelijke maagverkleining

Een maagballon geeft je een echte kick-start om binnen relatief korte tijd het gewenste gewicht te verliezen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Vraag het gratis consult aan. Waar wacht je nog op?

Gratis consultatie

De Allurion maagballon is een klein wonder met een grote impact

De Allurion maagballon is een geweldige innovatie van Weight Doctors. Voor het eerst is het mogelijk om een maagballon in de maag te plaatsen zonder een medische ingreep en volledig zonder verdoving. Omdat de maagballon als capsule wordt geleverd en zo klein is dat hij gewoon kan worden doorgeslikt.

De plaatsing van de maagballon is zo spectaculair dat er geen operatie, endoscopische ingreep of verdoving voor nodig is. In plaats daarvan kan de Allurion maagballon tijdens een korte afspraak van 15 minuten in de maag worden gebracht. Na 4 maanden wordt de ballon op natuurlijke wijze verwijderd.

Waarom de Allurion-Maagballon?


Voordeel #1
Het was nog nooit zo gemakkelijk: de Allurion maagballon hoeft alleen maar te worden doorgeslikt. Zonder medische attributen.
Voordeel #2
Patiënten hoeven zich geen zorgen meer te maken over verdoving: Met de Allurion maagballon is verdoving niet nodig.
Voordeel #3
Er is geen medische ingreep, dus er zijn geen medische risico’s om je zorgen over te maken. De Allurion maagballon is eenvoudig, snel en heeft weinig complicaties.
Voordeel #4
De Allurion maagballon is super effectief: je voelt je sneller vol en blijft langer vol. Trek wordt aanzienlijk verminderd.

EINGRIFF UND KOSTEN AUF EINEN BLICK:

DUUR van DE INGREEP

ca. 15 minuten

VERDOVING

geen verdoving

VERBLIJF IN DE KLINIEK

poliklinisch

PIJN

gering

LITTEKENS

geen

HERSTEL

na 3-4 dagen

DUUR

4 maanden

KOSTEN

vanaf €75 per maand*

Hoe werkt de Allurion-Maagballon

Het principe is heel eenvoudig: je slikt een capsule in met daarin de ballon. Er wordt een röntgenfoto gemaakt om te controleren of de capsule goed zit. Als de capsule in de maag zit, vult de arts de ballon via het slangetje met een vloeistof. Er wordt een tweede röntgenfoto gemaakt om te bevestigen dat de ballon gevuld is. Daarna trekt de arts het buisje voorzichtig terug. Dat is alles en je bent klaar om te gaan.

Hoe verloopt de behandeling verder?

Een doelgericht en gecoördineerd voedings- en trainingsprogramma is essentieel voor het succes van de maagballon. Om ervoor te zorgen dat dit zo goed mogelijk aansluit bij jouw behoeften, stemmen we alles met je af en zorgen er zo voor dat je een effectief behandelplan hebt.
Tijdens de draagperiode van 4 maanden zul je merkbaar minder eten zonde dat jer trek hebt. Je leert hoe je je vol kunt voelen -zelfs met kleine porties- en hoe je op je voedselinname kunt letten. Met de ondersteuning van onze digitale weegschalen en een praktische app kunnen onze professionele coaches je altijd begeleiden en een positieve invloed hebben op je gewichtafname
Na vier maanden is het moment aangebroken dat de maagballon vanzelf leegloopt. Daarna wordt de ballon op een volledig natuurlijke manier door het lichaam verwijderd  Dit betekent dat er aan het einde van de behandeling geen medische ingreep nodig is. Nadien zul je merken dat je je eetgedrag veel beter onder controle hebt en dat je veel bewuster gaat eten.

De eerste dagen zijn soms lastig

Zoals bij alle maagballonnen is het bij de Allurion maagballon normaal dat de eerste dagen na de plaatsing in de maag lastig zijn. Je kunt ongemak, misselijkheid, soms braken en een aanzienlijk vochttekort ervaren.
Tijdens deze periode is het bijzonder belangrijk dat je het advies van onze medisch specialisten en coaches opvolgt, zodat we de klachten kunnen helpen verlichten. Indien nodig kunnen we ook geschikte medicatie voorschrijven om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een paar dagen ben je echter hersteld en kun je aan de slag met de therapie. – Waar wacht je nog op? Vraag het gratis consult aan!

Uit onze ervaring blijkt dat de maagballon de volgende resultaten oplevert

De maagballon is niet alleen een succesverhaal van individuele patiënten. Ook wetenschappelijke studies laten goede resultaten zien: Een klinische studie onder bijna 100 patiënten toonde bijvoorbeeld aan dat zelfs 12 maanden nadat de Allurion maagballon was verwijderd, de patiënten 72% van het gewichtsverlies hebben behouden Vergeleken met conventionele diëten is dit sensationeel. In slechts 4 maanden verliezen onze patiënten ongeveer 10 tot 15 kg van hun totale lichaamsgewicht. Er is geen enkele andere behandeling die je kan helpen om permanent gewicht te verliezen met vergelijkbare inspanning.

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.


PROF. DR. MED. THOMAS HÖLTING

“De Allurion maagballon kan patiënten die bang zijn voor anesthesie, maar die al talloze keren gefaald hebben met hun dieetpogingen, de kans geven waar ze naar op zoek zijn.”

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Blijf altijd op de hoogte en ontvang eerst de actuele aanbiedingen. Weight Doctors. Eindelijk echt afvallen.

  Veel gestelde vragen

  De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten

  De maagballon is het resultaat van uitgebreid medisch onderzoek. De ballon is van een compleet nieuw materiaal dat zo licht, dun en robuust is dat de ballon kan worden opgevouwen tot een kleine capsule. De capsule is zelfs zo klein dat hij door de mond kan worden ingeslikt door onze patiënten. Dit betekent dat gastroscopie niet langer nodig is..

  Onze patiënten vertrekken meestal al na 45 minuten – zonder dat iemand iets aan de patient kan zien. Een snelle en gemakkelijke terugkeer naar je normale dagelijkse leven is daarom volledig probleemloos.

  Tijdens een uitgebreid persoonlijk consult bekijken we samen of de maagballon geschikt is voor jou. De basisvereisten voor het plaatsen van een intragastrische ballon zijn echter een gezonde algemene conditie, een body mass index (BMI) van minimaal 27 en meerderjarig zijn.

  Weight Doctors Square Logo