Eindelijk gewicht verliezen op de juiste manier.

Op zoek naar de beste technologie om blijvend en effectief gewicht te verliezen zonder operatie? De Weight Doctors SLEEVE®, gebaseerd op de Apollo OverStitchTM technologie, is wellicht de juiste keuze voor u.

boek uw consultatie

Maagverkleining met Apollo OverStitchTM  is de beste optie voor patiënten met een nikkel allergie.

Veel patiënten van de Weight Doctors willen een permanente maagverkleining. Bij voorkeur zonder operatie, zodat er geen incisies in de buik hoeven te worden gemaakt en littekens worden vermeden. Natuurlijk is dit mogelijk met de spectaculaire Weight Doctors SLEEVE®.

Maar patiënten met een allergie voor nikkel reageren op het nikkel wat gebruikt wordt in de standaardtechnologie van de Weight Doctors SLEEVE®. Aangezien de Weight Doctors ook de strikte richtlijnen van onze premiumfabrikanten respecteren en de technologieën alleen bij onze patiënten gebruiken als er geen contra-indicaties zijn, konden deze patiënten voorheen geen blijvende maagverkleining krijgen zonder operatie.

Maar, nu is alles anders. Met de Apollo OverStitchTM technologie van de fabrikant Apollo is nu mogelijk wat voorheen onmogelijk leek. Het succesvolle, uiterst effectieve principe van de Weight Doctors SLEEVE® heeft nu een tweede technologische basis, waarbij het verkleinen van de maag mogelijk is zonder gebruik te maken van nikkel.

De Apollo OverStitchTM technologie is zelfs zo goed dat het niet alleen wordt gebruikt voor patiënten met een nikkelallergie. Weight Doctors patiënten die kiezen voor een Weight Doctors SLEEVE® zijn ook vrij om te kiezen welke basistechnologie ze willen gebruiken voor hun behandeling. Dit is uiteraard op voorwaarde dat er in de medische beoordeling van onze ervaren specialisten geen belangrijke contra-indicaties zijn. Dit maakt de behandeling uniek en geeft onze patiënten de grootst mogelijke vrijheid te kiezen voor de maagverkleining die het beste bij hun persoonlijke situatie en wensen past.

Voordelen van de Apollo OverStitchTM technologie

Waarom is de Apollo OverStitchTM technologie zo geschikt voor een permanente maagverkleining?

Hoe de Apollo OverStitchTM technologie werkt

De nikkelvrije versie van Weight Doctors SLEEVE®, die gebruik maakt van de Apollo OverStitchTM technologie, plaatst en bevestigt meerdere draden in de buik op verschillende bevestigingspunten in een “O”-patroon of in een “Z”-patroon op zo’n manier dat het maagweefsel wordt samengetrokken (“verzameld”). Elk van deze draden spant een hechtdraad aan die horizontaal en omtreksgewijs langs de binnenwand van de maag loopt, of verticaal van de maaguitgang naar de maaginham. Het effect: de maag wordt samengetrokken en wordt zichtbaar slanker. Om dit effect te versterken, herhaalt Weight Doctors deze procedure op andere plaatsen van de maag in de richting van de maagingang (“fundus”). Alleen aan de bovenkant van de maag blijft een klein reservoir van het oorspronkelijke maagvolume behouden. Het aantal hechtingen kan variëren en is afhankelijk van de anatomie van iemands maag en van de gekozen Weight Doctors SLEEVE® behandeling. Het ligt meestal tussen de 4 en 6 draadjes. Men kan stellen dat, hoe groter het aantal hechtingen, hoe groter de beperking en dus de verkleining van de maag of het volume ervan.

Een maagbuisje, bijna net zo effectief als een chirurgische ingreep

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de hechtingen van de Apollo OverStitchTM technologie helpen om het volume van de maag te verkleinen, evenals de vervormbaarheid van de maag na inname van voedsel, waardoor er eerder en langer een gevoel van verzadiging wordt opgewekt. Dit ondersteunt vervolgens het gewichtsverlies. Een actieve bijdrage van onze patiënten aan het succes is echter nog steeds van essentieel belang. Het is noodzakelijk dat de patiënt zich gedurende de eerste 6 weken na de behandeling houdt aan speciale voedingsrichtlijnen, die een zeer belangrijke succesfactor zijn voor het genezingsproces en het blijvende effect van de behandeling. Bovendien moet erop worden gewezen dat, volgens wetenschappelijke bevindingen, ongeveer 5% van de behandelde patiënten zelfs met deze methode niet de gewenste gewichtsvermindering bereikt.

De ingreep wordt bij de Weight Doctors uitgevoerd in één endoscopische behandeling onder algehele narcose. Het effect van de Apollo OverStitchTM technologie in onze Weight Doctors SLEEVE® is blijvend als het genezingsproces goed is.

De Apollo OverStitchTM technologie in een oogopslag

Weight Doctors Square Logo

Waneer is de Apollo OverStitchTM technologie de juiste keuze?

Overgewicht, vooral morbide overgewicht, is vaak een enorme belasting voor lichaam en geest van veel patiënten. Niet alleen ernstige secundaire ziekten kunnen er het gevolg van zijn. Het sociale leven kan ook aanzienlijk beperkt worden, wat soms tot een sociaal isolement leidt. En juist dan wordt het extra moeilijk om uit dit emotionele- en gezondheidsprobleem te komen. Voor velen is de wens om af te vallen groot, maar de kracht om dit alleen te volbrengen is er vaak niet.

De Apollo OverStitchTM technologie is de nieuwste technologie die gebruikt wordt bij Weight Doctors, zonder zichtbare littekens voor een permanente maagverkleining. Het wordt gebruikt in al onze Weight Doctors SLEEVE® procedures wanneer patiënten ofwel lijden aan een nikkelallergie of wanneer zij bewust kiezen voor het gebruik van deze technologie.

Apollo OverStitchTM technologie is alleen beschikbaar met de Weight Doctors SLEEVE®.

Het team van Weight Doctors vindt zijn oorsprong in de Westfalenkliniek in Dortmund. Daar worden patiënten al bijna 2 decennia met succes begeleid naar duurzaam en langdurig gewichtsverlies met minimaal invasieve behandelingen. Sindsdien is Weight Doctors voortdurend bezig om de resultaten van de patiënten te verbeteren met de nieuwste, innovatieve en minst ingrijpende procedures enerzijds en de meest ervaren specialisten anderzijds.

Wat in het verleden alleen met tijdelijke oplossingen of met chirurgische ingrepen kon worden bereikt, is nu permanent en zonder incisies en zichtbare littekens mogelijk met de Weight Doctors SLEEVE®. Deze procedure is volledig nieuw in zijn opzet en maakt het mogelijk een permanente maagverkleining tot 75% van het oorspronkelijke maagvolume te bereiken, zonder langdurige beperkingen en met een snel herstel. Met behulp van de Weight Doctors SLEEVE®, die gebaseerd is op de Apollo OverStitchTM technologie, kunnen nu ook patiënten met een nikkelallergie en met een BMI van ruim boven de 40 effectief behandeld worden. Kom nu meer te weten over Weight Doctors en de mogelijkheden voor u.

Een permanente maagverkleining van binnenuit

De Apollo OverStitchTM technologie wordt “van binnen naar buiten” toegepast, dat wil zeggen via de mond en de slokdarm in de maag. Dit betekent dat er geen chirurgische ingreep nodig is. Dit is mogelijk met behulp van een speciaal systeem, gepatenteerd door het Amerikaanse bedrijf Apollo, waarbij speciale draden stevig aan de binnenwand van de maag worden gehecht. Aan het einde van de behandeling is het volume van de maag aanzienlijk verkleind. Bij Weight Doctors kan dit oplopen tot 75% van het oorspronkelijke maagvolume. Met behulp van de Apollo OverStitchTM technologie ervaren onze patiënten een aanzienlijk sneller en langduriger gevoel van volheid, zelfs na het eten van kleine hoeveelheden voedsel.

Al na 6 maanden kan meer dan de helft van het overgewicht worden verminderd

De kans op succes bij een maagverkleining om blijvend gewicht te verliezen zonder te hoeven vrezen voor grote operatierisico’s, is nog nooit zo groot geweest als met de Weight Doctors SLEEVE® gebaseerd op de Apollo OverStitchTM technologie. De technologie is vaker wetenschappelijk onderzocht dan enig andere niet-chirurgische methode. Gemiddeld zijn onze patiënten al na zes maanden de helft van hun overgewicht kwijt. De BMI wordt op deze manier met 1 tot 2 BMI-klassen verlaagd.

Met onze Weight Doctors SLEEVE®, gebaseerd op de Apollo OverStitchTM technologie, is er nu ook de mogelijkheid voor nikkelallergiepatiënten om zich te ontdoen van overgewicht en soms zelfs morbide overgewicht. Een maagverkleining zonder chirurgische operatie kan het begin betekenen van een nieuw, verlicht en zorgeloos leven.

Bovendien kunt u via onze consultants bij Weight Doctors ook passende begeleiding krijgen waarmee u ook uw eet- en beweeggewoontes kunt aanpassen, zodat u nog meer effect van onze speciale Weight Doctors SLEEVE® behandeling zult ervaren.

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.


Professor Jan Willem Greve, MD

“Apollo OverStitchTM is extreem restrictief en daardoor ongelooflijk effectief. Ik gebruik deze technologie steeds vaker in Weight Doctors SLEEVE® behandelingen omdat mijn patiënten er minimaal invasief maar wel ontzettend effectief mee afvallen.”

Veelvoorkomende vragen over de Apollo OverStitch technologie

De Apollo OverStitchTM technologie is een innovatieve medische technologie die wij gebruiken bij de toepassing van onze Weight Doctors SLEEVE®, speciaal voor patiënten met een nikkelallergie. Patiënten die echter de voorkeur geven aan deze technologie boven de pose®2 Endo-Sleeve technologie, kunnen ook gebruik maken van de Apollo OverStitchTM technologie als onderdeel van onze Weight Doctors SLEEVE® behandelingen.

Achter Apollo OverStitchTM zitten zeer speciale instrumenten, gepatenteerd door de Amerikaanse fabrikant Apollo, waarmee we de omvang van de maag minimaal invasief en effectief kunnen verkleinen. We doen dit op zo’n manier dat er geen uitwendige incisies nodig zijn en er geen zichtbare littekens op de buik achterblijven.

De Weight Doctors SLEEVE® op basis van de Apollo OverStitchTM technologie wordt uitgevoerd tijdens een gastro-enterologische gastroscopie. Onder algehele narcose worden de speciale instrumenten via de mond en de slokdarm in de maag ingebracht. Dan begint de eigenlijke behandeling, waarbij de speciale hechtingen worden gespannen om verticale en horizontale maagplooien te creëren. De procedure duurt meestal 60-75 minuten, soms 1,5 uur. Na 3-4 dagen zijn onze patiënten meestal volledig hersteld en in staat om hun normale activiteiten te hervatten.

Wil de maagverkleining echt effect hebben, dan moeten patiënten gedurende de eerste 6-8 weken een speciaal dieetprogramma volgen, om ervoor te zorgen dat de genezing veilig verloopt en dat de in de maag verankerde hechtingen zich kunnen stabiliseren.

De Apollo OverStitchTM technologie wordt over het algemeen zeer goed verdragen en kenmerkt zich in het bijzonder door het feit dat onze patiënten niet allergisch reageren op het gebruikte materiaal. Natuurlijk is dit een medische ingreep die bepaalde risico’s met zich meebrengt. Tijdelijke bijwerkingen gedurende de eerste dagen, soms weken, zijn normaal totdat het lichaam van de ingreep is hersteld.

Complicaties kunnen voorkomen, maar zijn zeldzaam en kunnen dan in de meeste gevallen conservatief worden behandeld, dat wil zeggen zonder verdere chirurgische ingreep of operatie. Bloedingen op de plaats van de hechting op de maag, hematomen of verwondingen van de maag of de slokdarm kunnen voorkomen, maar zijn uiterst zeldzame complicaties doordat elke behandeling door een ervaren specialist wordt uitgevoerd

Weight Doctors wil er echter op wijzen dat het veiligheidsprofiel uitstekend is dankzij de minimaal invasieve benadering. Desalniettemin, is de Weight Doctors SLEEVE® in combinatie met de Apollo OverStitchTM technologie een medische ingreep die alleen kan worden uitgevoerd na beoordeling door een specialist. Hiervoor is een uitgebreide medische uitleg en indicatie nodig, die wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts van Weight Doctors. Wij raden onze patiënten aan zich uitvoerig te informeren over de mogelijkheden, beperkingen en risico’s tijdens een gratis consult met een van onze Weight Doctors SLEEVE® specialisten.

De Apollo OverStitchTM technologie is de meest wetenschappelijk bestudeerde technologie van de endoscopische maagverkleiningstechnologieën. Het huidige medische inzicht is gebaseerd op de ervaring van meer dan 100.000 met succes uitgevoerde procedures. De Apollo OverStitchTM technologie wordt bijna in elk toonaangevend geïndustrialiseerd land in de wereld gebruikt.

In vergelijking met de pose®2 Endo-Sleeve-technologie is de doeltreffendheid vergelijkbaar en mogelijk zelfs iets beter: na 6 tot 7 maanden verliezen de meeste patiënten ongeveer de helft van hun overtollige gewicht. Bij patiënten met een hogere BMI is de effectiviteit hier zelfs iets hoger dan bij de pose®2 Endo-Sleeve. Beide technologieën hebben aangetoond dat bijna 95% van alle patiënten binnen de eerste 6 maanden aanzienlijk gewicht verliezen, dus in de dubbele cijfers van het percentage. Dit haalt niet helemaal de succespercentages van een chirurgisch geplaatste buisvormige maag, zoals Weight Doctors dat bijvoorbeeld kan met de Gastric Sleeve. Toch is de Weight Doctors SLEEVE® op basis van de Apollo OverStitchTM technologie voor veel patiënten een zeer goede keuze omdat de mate van fysieke belasting veel lager is.

De effectieviteit van de behandeling is in grote mate afhankelijk van de manier waarop de te gebruiken technologie uiteindelijk wordt toegepast. Dit is de reden waarom Weight Doctors hun eigen, zeer speciale behandelingsfilosofie heeft ontwikkeld, die modulair is opgebouwd en meer dan ooit is gericht op de individuele behoeften van de patiënt: de Weight Doctors SLEEVE®.

Uiteindelijk maakt het niet uit welke behandeling er gekozen wordt, het haalbare gewichtsverlies en de duurzaamheid ervan, hangt af van de inzet van onze patiënten om de adviezen op te volgen. Gedragsverandering op het gebied van voeding en lichaamsbeweging is de sleutel tot het bereiken van echt bevredigende resultaten met onze procedures.

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3331343876949139
Weight Doctors Square Logo