KICKSTART VOOR EEN JAAR LANG AFVALLEN

Met de Weight Doctors heeft u meer mogelijkheden dan ooit. Lees hier waarom wij het juiste aanspreekpunt zijn op uw weg naar uw streefgewicht.

Spatz3: Nieuwe reguleerbare maagballon zonder chirurgische operatie

Veel mensen vinden het moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen voeding en beweging. Vaak is het evenwicht zoek door een teveel aan voeding en een tekort aan beweging. De gevolgen zijn een gewicht dat steeds hoger wordt en een dalend zelfvertrouwen.

Onze medische specialisten helpen u het evenwicht weer te herstellen zonder dat er een erg streng, ongezond dieet of een belastende operatie nodig is. Dankzij onze methode worden de hoeveelheden voedsel op een natuurlijke wijze verminderd. Ook uw motivatie wordt zo ondersteund. Tijdens een persoonlijk consult met ons gespecialiseerde team wordt het juiste behandelingspakket voor u samengesteld om uw streefgewicht te bereiken en op de lange termijn te behouden.

WAAROM Spatz3?
En waarom 12 maanden lang?

Voordeel #1
Direct na het inbrengen begint u al af te vallen en u verliest duidelijk merkbaar tot 25 kg gewicht.

Voordeel #2
Op verzoek kan de inhoud tijdens de periode worden aangepast. Zo kunnen wij het gewichtsverlies extra positief beïnvloeden of merkbare bijwerkingen verminderen.

Voordeel #3
De ballon wordt met behulp van een endoscoop door de mond ingebracht zonder dat er een operatiewond of lelijk litteken ontstaat.

Voordeel #4
Het veiligste systeem van alle maagballonsystemen want het extra anker voorkomt dat de ballon verder in het spijsverteringssysteem glijdt.

ALLES OP EEN RIJTJE

Duur van de ingreep:

ongeveer 30 minuten

Soort narcose:

semi-bewuste sedatie

Verblijf:

ambulant

Pijn:

zeer weinig

Littekens:

geen

Herstel:

3 tot 3 dagen

Tijdsduur effectiviteit:

365 dagen

Kosten:

vanaf 69€ per maand*

Minimaal invasieve behandeling voor het verlies van overgewicht

De ballon wordt met behulp van een endoscoop door de mond en keel in de maag gebracht. Vervolgens wordt hij gevuld met een blauwgekleurde oplossing van keukenzout. Dit heeft heel wat voordelen ten opzichte van de gebruikelijke maagballonen.

  • Draagduur: 12 maanden
  • Inhoud van de reeds geplaatste ballon kan worden aangepast. Dit biedt het voordeel dat de ballon precies op de patiënt kan worden afgestemd. Misselijkheid en overgeven kan worden vermeden.
  • Als de ballon lek raakt, kan hij niet in de darm glijden en geen darmafsluiting veroorzaken.

Als potentiële patiënt bespreekt u eerst alle details van de behandeling met een van onze medische specialisten. De plaatsing van de ballon duurt maar 30 minuten. Daarna blijft u nog ongeveer een uur ter observatie in de kliniek voor u naar huis mag gaan. De ballon kan zowel 6 als 12 maanden in de maag blijven. In het laatste geval kan, in combinatie met een een permanente verandering in het voedingspatroon en bewegingstherapie, zelfs een nog een groter gewichtsverlies worden bereikt. De inhoud kan worden aangepast zodra de patiënt aan de maagballon is gewend. Het programma staat onder begeleiding van ons team van maagballonexperts. Het team zal u tijdens deze uitdagende periode ondersteunen. Na 12 maanden wordt de ballon -tijdens een korte behandeling en onder narcose- op dezelfde manier verwijderd als hij werd ingebracht.

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.

Alle voordelen van de Spatz3 maagballon in vergelijking met soortgelijke producten

Bij de Spatz3 is er geen operatieve ingreep door een chirurg nodig. Daardoor blijft uw lichaam ongeschonden. Er zijn geen operatiewonden die moeten helen en de ingreep laat geen lelijke littekens achter. Dit betekent aanmerkelijk minder risico’s. De tijdelijke aard van de behandeling zorgt bovendien voor flexibiliteit zodat u na afloop van de behandeling zonder beperkende medische behandelingen volop kunt genieten van de nieuwe levensstijl die u zich heeft aangewend.

Met de Spatz3 profiteert u van een dubbel zo lange draagduur dan bij de 6 maanden ballon. Hierdoor is het mogelijk om een heel jaar de tijd te nemen en de vier seizoenen te gebruiken om uw levensstijl aan te passen. Op deze manier is er minder druk om snel af te vallen en de gewenningsfase wordt gemakkelijker en gezonder.

Geen medicatie en minder risico’s

Als de ballon is geplaatst, is er na de eerste fase geen extra medicatie nodig waardoor er geen verdere risico’s of ongewenste, medische bijwerkingen kunnen ontstaan. Zo heeft u wel de gewenste vrijheid, maar ook een alert hulpje dat let op de soort en hoeveelheid voeding en hoe regelmatig u deze nuttigt.

Door het innovatieve ankertje van de maagballon loopt u met het Spatz3-systeem ook niet meer het risico dat de maagballon verder het spijsverteringsstelsel in kan glijden, bijvoorbeeld in het -zeldzame- geval van een lek. Zou dit zich voordoen, dan blijft de Spatz3 gewoon in de maag en kan gemakkelijk via de slokdarm en mond worden verwijderd en vervangen.

Meteen gewichtsverlies

In tegenstelling tot veel andere alternatieven, verliest u gelijk vanaf de eerste dag gewicht. Met de Spatz3 heeft u echter nog een extra voordeel, want deze kan tijdens het dragen worden aangepast. Tijdens een eenvoudige ingreep kan het maagvolume flexibel worden aangepast. Als u het dragen van de maagballon in eerste instantie zeer onaangenaam vond en u er maar moeilijk aan kon te wennen, kunnen wij de inhoud reduceren om het dragen duidelijk aangenamer te maken. Maar laat het effect van de therapie tot nu toe nog te wensen over dan kan de inhoud wat worden vergroot. Dan neemt de Spatz3 een nog wat groter deel van uw maag in beslag en helpt nog beter om de toevoer van voedsel te regelen.

Onze ervaring laat zien dat het gewichtsverlies in fase 2 zelfs stijgt

We hebben geconstateerd dat met de nieuwe Spatz3 het gewichtsverlies ook in de tweede fase nog eens duidelijk omhoog gaat. Onze patiënten verliezen zo 30% meer aan gewicht en kunnen vanwege de duidelijk langere therapieduur nog beter op gewicht blijven.


Professor Jan Willem Greve, MD

“De Spatz3 is geschikt om een jaar lang te dragen en is echt de superster onder de obesitasbehandelingen omdat hij gemakkelijk te plaatsen, uiterst flexibel en duurzaam is. Zo is het aanpassen van uw levensstijl eenvoudiger dan ooit”

Veelgestelde vragen

De Spatz3 zorgt niet alleen voor een flink gewichtsverlies in relatief korte tijd, maar zorgt ook dat de omschakeling op een gezondere hoeveelheid voeding gemakkelijker en met meer kans op succes verloopt. Dus geen onbedwingbare trek meer en een verminderd risico op het jojo-effect. Verder hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat patiënten veel langer op hun streefgewicht blijven.

De maagballon is een hulpmiddel om een blijvende verandering in uw voedingspatroon te bereiken. Wij bieden u een groot aantal andere mogelijkheden aan om in combinatie met de Spatz3 uw kansen op gewichtsverlies te vergroten. Het is belangrijk om uw levensstijl te veranderen en lang ingesleten gewoontes af te leren. Met onze coaching apps heeft u een uitstekende basis om het maximaal mogelijke uit uw behandeling te halen. De patiënten die we tot nu toe hebben behandeld, hebben geprofiteerd van onze gespecialiseerde voedings- en fitnessexperts. Kies ook voor Weight Doctors!

De eerste dagen moet uw maag nog wennen aan de nieuwe ballon. Het kan voorkomen dat u last heeft van indigestie, misselijkheid en overgeven. Deze bijwerkingen verdwijnen echter in de meeste gevallen na 3-5 dagen. Daarna zorgt de Spatz3 dat u vlugger een gevoel van verzadiging heeft en dat u minder last heeft van onbedwingbare trek.

Nee. Door het innovatieve ankersysteem zit de maagballon zo stevig dat het wegglijden in het spijsverteringsstelsel wordt verhinderd. Hij kan bijvoorbeeld niet in de darm terecht komen. Onze Spatz3 is overigens het enige product op de markt met dit voordeel.

Weight Doctors Square Logo