KICKSTART VOOR EEN JAARLANG AFVALLEN

Met de Weight Doctors heeft u meer mogelijkheden dan ooit. Lees hier waarom wij het juiste aanspreekpunt zijn op uw weg naar het streefgewicht.

 

Spatz3: Nieuwe reguleerbare maagballon zonder operatie

Veel mensen vinden het moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen voeding en beweging. Vaak is het evenwicht zoek door een teveel aan voeding en een tekort aan beweging. De gevolgen zijn een gewicht dat steeds hoger wordt en een groeiend gevoel van ontevredenheid met zichzelf.

Onze medische specialisten helpen u het evenwicht weer te herstellen zonder dat er een erg streng, ongezond dieet of een belastende operatie voor nodig is. Dankzij de behoedzame methode worden de hoeveelheden voedsel op een natuurlijke wijze verminderd. Ook uw motivatie wordt zo ondersteund. Tijdens een persoonlijk consult met ons gespecialiseerde team wordt het juiste behandelingspakket voor u samengesteld om uw streefgewicht op de lange termijn stabiel te houden.

WAAROM Spatz3?
En waarom 12 maanden lang?

Voordeel #1
Direct na het inbrengen begint u al af te vallen en u verliest duidelijk merkbaar tot 25 kg gewicht.

Voordeel #2
Op verzoek kan de inhoud tijdens de periode worden aangepast. Zo kunnen wij het gewichtsverlies extra positief beïnvloeden of merkbare bijwerkingen verminderen.

Voordeel #3
De ballon wordt met behulp van een endoscoop door de mond ingebracht zonder dat er een operatiewond of lelijk litteken ontstaat.

Voordeel #4
Het veiligste systeem van alle maagballonsystemen want het extra anker voorkomt dat de ballon verder in het spijsverteringssysteem glijdt.

ALLES OP EEN RIJTJE

Duur van de ingreep:

ongeveer 30 minuten

Soort narcose:

semi-bewuste sedatie

Verblijf:

ambulant

Pijn:

zeer weinig

Littekens:

geen

Herstel:

3 tot 3 dagen

Tijdsduur effectiviteit:

365 dagen

Kosten:

vanaf 69€ per maand*

Minimaal invasieve behandeling voor het verlies van overgewicht

De ballon wordt met behulp van een endoscoop door de mond en keel in de maag ingebracht. Vervolgens wordt hij gevuld met een blauwgekleurde oplossing van keukenzout gevuld. Dit systeem heeft heel wat voordelen ten opzichte van de gebruikelijke maagballonen.

  • Draagduur: 12 maanden
  • Inhoud van de reeds geplaatste ballon kan worden aangepast. Dit biedt het voordeel dat de ballon precies op de patiënt kan worden afgestemd. Misselijkheid en overgeven kan worden vermeden.
  • Als de ballon lek raakt, kan hij niet in de darm glijden en een darmafsluiting veroorzaken.

Als potentiële patiënt bespreekt u eerst alle details van de behandeling met onze medische specialisten. De ambulante plaatsing van de ballon duurt maar 30 minuten. Daarna blijft u nog ongeveer een uur ter observatie in de kliniek voor u naar huis mag gaan. De ballon kan zowel 6 als 12 maanden in de maag blijven. In het laatste geval kan, in combinatie met een permanent verandering in het voedingspatroon en bewegingstherapie, zelfs nog een groter gewichtsverlies worden bereikt. De inhoud kan worden aangepast zodra de patiënt aan de maagballon is gewend. Het programma staat onder begeleiding van ons team van maagballonexperts. Het team zal u tijdens deze uitdagende periode ondersteunen. Na 12 maanden wordt de ballon tijdens een korte, ambulante behandeling onder narcose weer op dezelfde manier verwijderd als hij werd ingebracht.

Uw consult. Het draait allemaal om u. 

Plan uw consult bij Weight Doctors op een manier die bij u past. Uw eerste consult is natuurlijk gratis. We spreken Nederlands, Engels en Duits. 

Telefoon
100% gratis.

Video Bellen
100% gratis.

Persoonlijk
100% gratis.

Alle voordelen van de Spatz3 maagballon in vergelijking met soortgelijke producten

Bij de Spatz3 is er geen operatieve ingreep door een chirurg nodig. Daardoor blijft uw lichaam ongeschonden. Er zijn geen operatiewonden die moeten helen en de ingreep laat geen lelijke littekens achter. Dit betekent aanmerkelijk minder risico’s. De tijdelijke aard van de behandeling zorgt bovendien voor flexibiliteit zodat u na afloop van de therapie zonder beperkende medische behandelingen volop kunt genieten van de nieuwe levensstijl die u zich hebt aangewend.

Met de Spatz3 profiteert u zelfs van een dubbel zo lange draagduur. Hierdoor is het nu mogelijk om een heel jaar de tijd te nemen en de vier seizoenen te gebruiken om uw levensstijl aan te passen. Op deze manier is er minder druk om snel af te vallen en de gewenningsfase wordt nog gemakkelijker en gezonder.

Geen medicatie en minder risico’s

Als de ballon is geplaatst, is er na de eerste fase geen extra medicatie nodig waardoor er geen verdere risico’s of ongewenste, medische bijwerkingen kunnen ontstaan. Zo heeft u wel de gewenste vrijheid, maar ook een alert hulpje dat let op de soort en hoeveelheid voeding en hoe regelmatig u deze nuttigt.

Door het innovatieve ankertje van de maagballon loopt u met het Spatz3-systeem ook niet meer het risico dat de maagballon verder het spijsverteringsstelsel in kan glijden, bijvoorbeeld in het zeldzame geval van een lek vanwege een defect. Zou dit geval zich voordoen, dan blijft de Spatz3 gewoon in de maag en kan gemakkelijk met een maagspiegeling via de slokdarm en mond worden verwijderd en vervangen.

Meteen gewichtsverlies 1

In tegenstelling tot veel andere alternatieven, raakt u gelijk vanaf de eerste dag gewicht kwijt. Met de Spatz3 hebt u echter nog een extra voordeel, want deze kan tijdens het dragen worden aangepast. Tijdens een verdere maagspiegeling kan het maagvolume flexibel worden aangepast. Als u het dragen van de maagballon in eerste instantie zeer onaangenaam vond en u er maar moeilijk aan kon te wennen, kunnen wij de inhoud reduceren om het dragen duidelijk aangenamer te maken. Maar laat het effect van de therapie tot nu toe nog te wensen over dan kan de inhoud wat worden vergroot. Dan neemt de Spatz3 een nog wat groter deel van uw maag in beslag en helpt nog beter om de toevoer van voedsel te regelen.

Onze ervaring laat zien dat het gewichtsverlies in fase 2 nog eens stijgt

We hebben geconstateerd dat met de nieuwe Spatz3 het gewichtsverlies ook in de tweede fase nog eens duidelijk omhooggaat. Onze patiënten verliezen zo 30% meer aan gewicht en kunnen vanwege de duidelijk langere therapieduur aansluitend nog beter op gewicht blijven.


Professor Jan Willem Greve, MD

“De Spatz3 is geschikt om een jaar lang te worden gedragen en is echt de superster onder de obesitasbehandelingen omdat hij gemakkelijk te plaatsen en uiterst flexibel en duurzaam is. Zo lukt het aanpassen van uw levensstijl gegarandeerd.”

Veelgestelde vragen

De Spatz3 zorgt niet alleen voor een flink gewichtsverlies in relatief korte tijd, maar zorgt ook dat de omschakeling op een gezondere hoeveelheid voeding gemakkelijker en met meer kans op succes verloopt. Dus geen onbedwingbare trek meer en een verminderd risico op het jojo-effect. Verder hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat patiënten veel langer op hun streefgewicht blijven.

De maagballon is een hulpmiddel om een blijvende verandering in uw voedingspatroon te bereiken. Wij bieden u een groot aantal andere mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken om in combinatie met de Spatz3 uw kansen op gewichtsverlies te vergroten. Het is belangrijk om uw levensstijl te veranderen en lang ingesleten gewoontes laten varen. Met onze coaching apps hebt u een uitstekende basis om het maximaal mogelijke uit uw behandeling te halen. De patiënten die we tot nu toe hebben behandeld, hebben in ieder geval geprofiteerd van onze gespecialiseerde voedings- en fitnessexperts. En u?

De eerste dagen moet uw maag nog wennen aan de nieuwe ballon. Het kan voorkomen dat u last heeft van indigestie en misselijkheid en overgeven. Deze bijverschijnselen verdwijnen echter in de meeste gevallen na 3-5 dagen. Daarna zorgt de Spatz3 dat u vlugger een gevoel van verzadiging hebt en dat u minder last hebt van onbedwingbare trek.

Nee. Door de innovatieve ankersysteem zit de maagballon zo stevig dat het wegglijden in het spijsverteringsstelsel wordt verhinderd. Hij kan bijvoorbeeld niet in de darm terecht komen. Onze Spatz3 is overigens het enige product op de markt met dit voordeel.

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3331343876949139
Weight Doctors Square Logo